در سال گذشته بهزیستی به عنوان دستگاه برتر معرفی شد. در راستای اجرای قانون برزمین مانده حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اتفاقات عجیبی افتاد، برای اولین بار در دنیا آزمون اختصاصی افراد دارای معلولیت برگزار شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: ۱۰۶ هزار میلیارد تومان استقراض بیرویه به بانک رفاه تسویه شده و این اتفاق بینظیری بود که در دولت سیزدهم انجام شد و اگر همین شیوه ادامه داشت، امروز ۲۵۰ هزار میلیار تومان باید به نظام بانکی بدهکار بودیم.
علی محمد قادری؛ رئیس سازمان بهزیستی کشور در آیین بهرهبرداری از پروژههای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به خدمات این سازمان از زمان آغاز دولت سیزدهم اظهار کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی تا قبل از این دولت، ۹۴۰ هزار خانواده ذینفع تحت حمایت بودند، اما اکنون یک میلیون و ۵۳۰ هزار خانواده تحت حمایت هستند.
وی افزود: در سال گذشته بهزیستی به عنوان دستگاه برتر معرفی شد. در راستای اجرای قانون برزمین مانده حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت اتفاقات عجیبی افتاد، برای اولین بار در دنیا آزمون اختصاصی افراد دارای معلولیت برگزار شد. برای اولین بار شتابدهنده اجتماعی شوق زندگی ایجاد شد و امروز شاهدیم که شیرخوارگاهها اکنون خالی از کودک شد.
قادری با بیان اینکه برای اولین بار مسئولیت اجتماعی از سوی وزارت رفاه به سازمان بهزیستی داده شد، افزود: ۱۶۰ میلیارد تومان پرداخت شد که در مناطق محروم هزینه میشود.
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به طرح scoc (مرکز عملیات و فوریتهای اورژانس اجتماعی) گفت: این طرح وارد فاز اجرایی خواهد شد. همچنین استانداردسازی خدمات و مسائل دانشگاهی انجام شده است.
وی از رشد ۴۸ درصدی بودجه بهزیستی نسبت به سال خبر داد و گفت: این درحالی است که رشد بودجه عمومی کشور ۲۳ درصد است. همچنین رشد بودجه بهزیستی کشور نسبت به سال ۱۴۰۰ تاکنون، ۲۴۰ درصد بوده است.
میرهاشم موسوی؛ مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی اظهار کرد: انصافاً با اخلاص و تلاش شهید جمهور در حوزه تأمین اجتماعی که خانوادهای ۴۷ میلیون نفری دارد اقدامات بزرگ و تحولی انجام شد.
وی افزود: یکی از مسائل صندوقها چالش ناپایداری و کسری نقدینگی بوده و اساساً بحرانسازی افراطی صورت گرفته و ناترازی مالی حاکم بوده، اما در آغاز دولت وقتی صندوق را تحویل گرفتیم حدود ۲۶ میلیارد تومان تعهد داشتیم و برای پرداخت مستمری بازنشستگان برای پرداخت هر ماه حدود ۵هزار میلیارد کسری داشتیم. امروز به برکت دولت ما در ماه گذشته بالغ بر ۶۵ هزار میلیارد تومان تعهدات خود را انجام دادهایم و این کسری بودجهها برطرف شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: در آن زمان نهتنها به نظام بانکی بدهکار بودند بلکه آینده فروشی هم شده بود، اما ما تلاش کردهایم استقراض نداشته باشیم. ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی و استقراض بیرویه به بانک رفاه امروز تسویه شده است و این اتفاق بینظیری بود که در دولت سیزدهم انجام شد و اگر با همان شیوه ادامه پیدا میکرد امروز ۲۵۰ هزار میلیار تومان باید به نظام بانکی بدهکار بودیم.
موسوی ادامه داد: در دولت سیزدهم تاکنون حدود ۲۶۰ هزار میلیارد تومان دولت مردمی بزرگترین تادیه بدهی را در تاریخ تأمین اجتماعی را آغاز کرده است. این عدد تا سال ۱۴۰۰، ۸۰ هزار میلیارد بوده و در این دولت سه و نیم برابر دولت قبل انجام شده است.
وی ادامه داد: امروز تأمین اجتماعی از زمینگیر شدن خود جلوگیری کرده و روی پای خود ایستاده است و میتواند سرمایهگذاری اختیاری داشته باشد که حداقل در ۱۵ سال گذشته سابقه نداشته است.
موسوی تاکید کرد: در حوزه درمان بیش از ۴۳ پروژه درمانی به بهرهبرداری رسید و بالغ بر ۲۰۰ پروژه جدید را داشته ایم و ۲۰۰ قلم دارویی جدید وارد این حوزه و پوشش شد. درمان ناباوری هم برای اولین بار در این حوزه تحت پوشش قرار گرفت و درمان بیماران خاص با تعرفه دولتی ۱۰۰ درصد رایگان شدند.
در ادامه این مراسم عارف نوروزی؛ مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی گفت: اقدامات شستا در زمینه نهادینهسازی شفافیت و بهبود بنگاهداری، حفظ داراییهای خانواده بزرگ تامین اجتماعی و رعایت امانت آنان، موجب امیدآفرینی در خانواده بزرگ بیمهپردازان و بازنشستگان تامین اجتماعی شده است.
وی افزود: در شستا خادم کارگران ایران هستیم و از تلاش برای این قشر زحمتکش ذرهای کوتاه نیامده و خستگیناپذیر به اقداماتمان ادامه میدهیم.
نوروزی تاکید کرد: هلدینگهای زیر مجموعه شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی ماموریت پیدا کردهاند تا اقدامات خود را توسعه دهند و بر همین اساس تعدادی از اقدامات به سرانجام رسیده و در آستانه بهرهبرداری قرار گرفته است.
مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی ادامه داد: یکی از اقدامات دولت سیزدهم را افتتاح معدن تفتان دانست و اعلام کرد: این معدن با ذخیره قابل توجه ۱۰۰ میلیون تن کانسنگ با عیار متوسط ۱.۶ ppm، یکی از بزرگترین معادن طلای کشور به شمار میرود و نقش مهمی در تغذیه کارخانه استحصال طلای تفتان ایفا میکند.
وی افزود: پروژه احداث کارخانه استحصال طلای تفتان در سال ۱۴۰۱ در منطقه سیستان و بلوچستان آغاز شد و در مدت ۲۰ ماه به سرانجام رسید. این پروژه برای ۶۸۶ نفر شغل مستقیم و برای هزار نفر شغل غیرمستقیم ایجاد کرده است. در این کارخانه با ظرفیت تولید ۵۰۰ کیلوگرم شمش طلا در سال فعالیت میکند و برای تولید یک تن طلا تا پایان سال ۱۴۰۳ برنامهریزی شده است.
مدیرعامل شستا حجم سرمایهگذاری انجام شده برای احداث این کارخانه را ۱۲۰۰ میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کرد: این کارخانه نمادی از عزم و اراده ملی برای توسعه و آبادانی هر چه بییشتر خطه زرخیز سیستان و بلوچستان به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی همچنین افزود: با توجه به برنامهریزی و هدفگذاری انجام شده، طراحی یک کارخانه در نزدیکی کارخانه فعلی و با هدف تولید ۵ تن طلا تا پایان سال ۱۴۰۵ در حال انجام است. این کارخانه با تولید ۱۰ تن طلا تا پایان سال ۱۴۰۸ عملا نیمی از تولید طلا درکشور را به خود اختصاص خواهد داد و در نتیجه ارزش طلای تولیدی کشور در افق ۱۴۰۸ معادل ۱۲۰۰ میلیون دلار خواهد بود. دیگر پروژه افتتاح شده در این مراسم، پروژه پلنت ۴ اکسیژن در شرکت ذوبآهن اصفهان بود که با سرمایهگذاری ۳۸.۵ میلیون دلار اجرا شده است.
نوروزی تصریح کرد: در این پروژه ۲۵ هزار مترمکعب بر ساعت اکسیژن با هدف بهبود روند تولید در این کارخانه تولید میشود که منجر به اشتغالزایی ۱۵۰ نفری از محل نیروهای موجود شده است.
مدیرعامل شستا درباره دیگر پروژه بهرهبرداریشده امروز یعنی، پروژه کوره پاتیلی (LF) که در شرکت ذوب آهن اصفهان احداث شده است، نیز افزود: این پروژه هم با سرمایهگذاری ۲۹۴ میلیارد تومانی و ۱۱ میلیون دلار با هدف افزایش تولید سالانه به میزان یک میلیون تن به مرحله اجرا رسیده و در مجموع منجر به بهبود روند تولید در این کارخانه شده است؛ میزان اشتغالزایی این پروژه هم ۱۱۰ نفر از محل نیروهای موجود است. نوروزی همچنین درباره مخازن چهارگانه ذخیره آب اذعان داشت: محل اجرای این پروژه در کارخانه ذوبآهن اصفهان است؛ برای این پروژه ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه شده و هر مخزن از مخازن چهارگانه ۳۷ هزار مترمکعب گنجایش دارد؛ اشتغالزایی این پروژه هم ۱۵۰ نفر است.
مدیر عامل شستا در خصوص توسعه ظرفیت تولید در گروه صنعتی بارز در کرمان و کردستان، که امروز به بهرهبرداری رسید گفت: در این پروژه شرکت تابعه شستا هم ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده تا ۱۰ هزار تن در سال به تولید لاستیک گروه صنعتی بارز افزوده شود. این پروژه ۴۰۰ نفر اشتغالزایی داشته است.
نوروزی درباره افتتاح خط تولید کاشی مینیاتوری و استخری در کارخانه سرام آرا قزوین تصریح کرد: این پروژه با سرمایه ۱۰۰ میلیارد تومانی راهاندازی شده است؛ با راهاندازی این خط ۴۰۰ هزار مترمربع در سال به تولیدات این کارخانه افزوده میشود؛ ضمن اینکه امکان صادرات به میزان ۸۰۰ هزار دلار در سال نیز فراهم شده و در مجموع ۱۳۵ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال جدید دارد.
منبع: اندیشه معاصر